Dag 1
Ontbijt
Groot glas smoothie van spinazie, broccoli, appel, banaan, gember en limoen.
Klein slaatje van wortel, druif, granaatappelpitjes, mango, komkommer, paprika (restjes van mise-en-place van de zaak).
Tussendoor
Appel, banaan, handvol frambozen, handvol rauwe amandelen.
Lunch
Salade van courgetteslierten met Italiaanse kruiden met sla, tomaat, spinazie, biet-reepjes, zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten-olie en balsamico-azijn.
Tussendoor
Wortel, banaan en komkommer.
Diner
Salade van bloemkoolrijst met citroensap en ras el hanout met komkommer, spinazie, avocado, lente-ui, peterselie, wortel, zonnebloempitten, pompoenpitten, 3 gedroogde vijgen, walnoten en bietreepjes.
Dag 2
Ontbijt
Groot glas smoothie (zie dag 1) en een chia bowl met water, cacao, kokossnippers, zonnebloem- en pompoenpitten, walnoten, amandelen, druiven, banaan en een verse vijg.
Tussendoor
1 gedroogde vijg.
Lunch
Courgetteslierten met tomaat, basilicum, venkel, appel, zonnebloem- en pompoenpitten met balsamico-azijn.
Tussendoor
Banaan, handje walnoten, appel.
Diner
Sushi met rijst van bloemkool, wortel en broccoli met rauwe zalm (met een kneepje citroen), avocado, komkommer, rode biet, lente-ui en gepekelde gember. Als alternatief voor de zalm kun je extra avocado en verse vijgen gebruiken.
Dag 3
Ontbijt
Groot glas smoothie en sushi-resten van de dag ervoor.
Tussendoor
1 banaan.
Lunch
Wat restjes sla met komkommer, tomaat en paprika, handjevol cherry-tomaten, klein handje walnoten.
Diner
Ceviche met spinazie, sla, rauwe zalm (te vervangen door kiembonen en/of gedroode vruchten), avocado, wortelreepjes, bietreepjes, walnoten, amandelen, granaatappelpitjes, grapefruit, vijg, venkel, citroensap, klein scheutje sojasaus en heel veel peper.
Midnightsnack
Appel, handje amandelen en handje druiven.
Dag 4
Ontbijt
Banaan, chia bowlmet rauwe cacao, verse vijgen, granaatappelpitten, grapfruit, walnoten, amandelen en kokossnippers.
Lunch
Salade met sla, komkommer, paprika, radijs, wortel, tomaat, kiemgroenten en veel dille, peper, zout en granaatappeldressing.
Tussendoor
Appel , handje walnoten, twee wortelen.
Diner
Slabootjes met bloemkoolrijst, reepjes zoete aardappel, erwtjes, sliertjes paarse peen, radijs, lente-ui en biefstukreepjes (te vervangen door roosjes broccoli en walnoten), aangemaakt met gember, knoflook, citroensap en sojasaus.
Toetje
Halve pomelo.
Dag 5
Ontbijt
Smoothie bowl van blauwe bes, banaan, dadels, framboos, walnoten en kokoswater met chiazaad, kokospasp, zonnebloempitjes, druiven en mango.
Snack
Banaan.
Lunch
Mise-en-place salade met courgetteslierten, sla, wortel, biet, druiven, komkommer, tomaat, paprika, Franse veldkruiden, walnoten en granaatappelpitjes.
Snack
Handvol cherry-tomaatjes.
Diner
Nori-vellen met spinazie, wortelreepjes, komkommerreepjes, kiembonen, avocado, kimchi en biefstuk (te vervangen door reepjes zoete aardappel, paprika en extra avocado) in veel peper, met een sprenkel sojasaus en limoen.
Dag 6
Ontbijt
Smoothie bowl van blauwe bes, banaan, dadels, framboos, walnoten en kokoswater met chiazaad, ananas, kokos, zonnebloempitten en druiven.
Snack
Banaan.
Lunch
Banaan, handvol cherrytomaten en een reepje Turks brood.
Diner
Snelle salade van ontkiemde bonen, komkommer, tomaten, sla, wortel, walnoten, zonnebloempitten, appel en balsamico-azijn.
Snack
Raw Bite reepje (50 gram) met cacao.
Dag 7
Ontbijt
Smoothie bowl van blauwe bes, banaan, dadels, framboos, walnoten en kokoswater met chiazaad, ananas, extra banaan en walnoten, kokosvlokken en amandelen.
Lunch / snack
Banaan.
Diner
Mise-en-place salade met sla, granaatappelpitten, druiven, komkommer, tomaat, bieslook, paprika, radijs, mango en sojabonen.
Ja, de laatste twee dagen had ik…om het maar subtiel te zeggen…geregeld stevige trek!