Dag 1

Ontbijt

Groot glas smoothie van spinazie, broccoli, appel, banaan, gember en limoen.

Klein slaatje van wortel, druif, granaatappelpitjes, mango, komkommer, paprika (restjes van mise-en-place van de zaak).

Tussendoor

Appel, banaan, handvol frambozen, handvol rauwe amandelen.

Lunch

Salade van courgetteslierten met Italiaanse kruiden met sla, tomaat, spinazie, biet-reepjes, zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten-olie en balsamico-azijn.

Tussendoor

Wortel, banaan en komkommer.

Diner

Salade van bloemkoolrijst met citroensap en ras el hanout met komkommer, spinazie, avocado, lente-ui, peterselie, wortel, zonnebloempitten, pompoenpitten, 3 gedroogde vijgen, walnoten en bietreepjes. 

Dag 2

Ontbijt

Groot glas smoothie (zie dag 1) en een chia bowl met water, cacao, kokossnippers, zonnebloem- en pompoenpitten, walnoten, amandelen, druiven, banaan en een verse vijg.

Tussendoor

1 gedroogde vijg.

Lunch

Courgetteslierten met tomaat, basilicum, venkel, appel, zonnebloem- en pompoenpitten met balsamico-azijn.

Tussendoor

Banaan, handje walnoten, appel.

Diner

Sushi met rijst van bloemkool, wortel en broccoli met rauwe zalm (met een kneepje citroen), avocado, komkommer, rode biet, lente-ui en gepekelde gember. Als alternatief voor de zalm kun je extra avocado en verse vijgen gebruiken.

Dag 3 

Ontbijt

Groot glas smoothie en sushi-resten van de dag ervoor.

Tussendoor

1 banaan.

Lunch

Wat restjes sla met komkommer, tomaat  en paprika, handjevol cherry-tomaten, klein handje walnoten.

Diner

Ceviche met spinazie, sla, rauwe zalm (te vervangen door kiembonen en/of gedroode vruchten), avocado, wortelreepjes, bietreepjes, walnoten, amandelen, granaatappelpitjes, grapefruit, vijg, venkel, citroensap, klein scheutje sojasaus en heel veel peper.

Midnightsnack

Appel, handje amandelen en handje druiven.

Dag 4

Ontbijt

Banaan, chia bowlmet rauwe cacao, verse vijgen, granaatappelpitten, grapfruit, walnoten, amandelen en kokossnippers.

Lunch

Salade met sla, komkommer, paprika, radijs, wortel, tomaat, kiemgroenten en veel dille, peper, zout en granaatappeldressing.

Tussendoor

Appel , handje walnoten, twee wortelen.

Diner

Slabootjes met bloemkoolrijst, reepjes zoete aardappel, erwtjes, sliertjes paarse peen, radijs, lente-ui en biefstukreepjes (te vervangen door roosjes broccoli en walnoten), aangemaakt met gember, knoflook, citroensap en sojasaus.

Toetje

Halve pomelo.

Dag 5

Ontbijt

Smoothie bowl van blauwe bes, banaan, dadels, framboos, walnoten en kokoswater met chiazaad, kokospasp, zonnebloempitjes, druiven  en mango.

Snack

Banaan.

Lunch

Mise-en-place salade met courgetteslierten, sla, wortel, biet, druiven, komkommer, tomaat, paprika, Franse veldkruiden, walnoten en granaatappelpitjes.

Snack

Handvol cherry-tomaatjes.

Diner

Nori-vellen met spinazie, wortelreepjes, komkommerreepjes, kiembonen, avocado, kimchi en biefstuk (te vervangen door reepjes zoete aardappel, paprika en extra avocado) in veel peper, met een sprenkel sojasaus en limoen.

Dag 6

Ontbijt

Smoothie bowl van blauwe bes, banaan, dadels, framboos, walnoten en kokoswater met chiazaad, ananas, kokos, zonnebloempitten en druiven.

Snack

Banaan.

Lunch

Banaan, handvol cherrytomaten en een reepje Turks brood.

Diner

Snelle salade van ontkiemde bonen, komkommer, tomaten, sla, wortel, walnoten, zonnebloempitten, appel en balsamico-azijn.

Snack

Raw Bite reepje (50 gram) met cacao.

Dag 7

Ontbijt

Smoothie bowl van blauwe bes, banaan, dadels, framboos, walnoten en kokoswater met chiazaad, ananas, extra banaan en walnoten, kokosvlokken en amandelen.

Lunch / snack

Banaan.

Diner

Mise-en-place salade met sla, granaatappelpitten, druiven, komkommer, tomaat, bieslook, paprika, radijs, mango en sojabonen.

Ja, de laatste twee dagen had ik…om het maar subtiel te zeggen…geregeld stevige trek!